Maar mijn kindje is gezond dus ik mag niet klagen

Veel moeders zeggen dit. Want dat is toch het belangrijkste; een gezond kindje? Maar als jij als moeder niet gezond bent, niet goed in je vel zit, kun je er dan 100% voor je kindje zijn?

Maar zo erg was de bevalling nou ook weer niet

Misschien twijfel je of je een geboortetrauma hebt. En nou denk je hoe kan je daar nou over twijfelen? Omdat door het trauma je zelfhulp stuk is.

 

Door een trauma raak je zo uit verbinden met jezelf, waardoor je niet door hebt dat je dit moet gaan verwerken.

 

In mijn e-book: ‘Eerste hulp bij geboortetrauma’, schrijf ik hoe het werkt in onze hersenen bij een geboortetrauma en wat je eraan kan doen om te herstellen van een geboortetrauma.

Nog even voorstellen….
Hi ik ben Miranda,

Ik speelde als meisje vaak vader en moedertje. Ik weet dat ik als tiener/twintiger altijd dacht nou dan word je zwanger, krijg je een baby en dan ga je weer verder. Maar inmiddels weet ik dus dat dit niet zo werkt.

 

Ik heb 2 hele fijne bevallingen gehad. Allebei in het ziekenhuis maar wel allebei op mijn manier. De 2e bevalling was een hands-off bevalling. En wauw wat een power heeft mij dat gegeven. Waar je lichaam wel niet toe in staat is. Dat heeft mij als persoon dus blijvend positief veranderd.

 

Toen ik dit vertelde aan anderen hoorde ik vaak dat zij dit heel anders ervaren hebben. Dat bevallen vooral pijn doet en geen fijn moment is. Dat ze met een naar gevoel terug kijken op de bevalling.

 

Toen dacht ik, dit moet anders. Ik wil dat andere moeders ook met een fijn gevoel terug kunnen kijken op hun bevalling. Dat ze op een vriendelijk manier kunnen herstellen. Niet met EMDR, wat heel pittig is voor moeder. Maar op een manier die het trauma aanpakt waar het zit, in het moederbrein.

 

Ik heb verschillende opleiding gevolgd. Onder andere bij Brun Kuipers. Zij heeft onderzoek gedaan naar traumatische bevallingen. Ik ben opgeleid tot ‘zo beval ik coach’ en ‘geboortetrauma therapeut’

Chat openen
1
Vraag maar raak
Hi, wil je liever eerst even appen dan kan dat! Ik reageer zo snel mogelijk.

Groetjes Miranda