Geboortetrauma

Door aan de slag te gaan met je geboortetrauma durf je weer tijd voor jezelf te nemen zonder dat je daar een schuldgevoel bij krijgt. Want je weet: tijd voor jezelf is net zo belangrijk als tijd met het gezin. Want een blije mama betekend ook een blije baby/kind.

Misschien twijfel je of je een geboortetrauma hebt. En nou denk je hoe kan je daar nou over twijfelen? Omdat door het trauma je zelfhulp stuk is.

Door een trauma raak je zo uit verbinden met jezelf, waardoor je niet door hebt dat je dit moet gaan verwerken.

In mijn e-book: ‘Eerste hulp bij geboortetrauma’, schrijf ik hoe het werkt in onze hersenen bij een geboortetrauma en wat je eraan kan doen om te herstellen van een geboortetrauma.

Jouw realiteit is nu dat…. 

 

 Sinds de geboorte ben je ben je wat minder vrolijk dan je altijd was en kan je wat minder goed tegen onverwachts dingen. Je voelt je onzeker en gestrest.

 

 Je houdt super veel van je kind maar je merkt dat je een soort “afstand” genomen hebt en voelt niet de band die je graag zou willen voelen.

 

 De gedachte aan een nieuwe zwangerschap maakt je heel onrustig, verdrietig of zelfs bang.

 

 Je voelt dat je wordt geleefd, de regie over je eigen leven is weg, en die wil je graag weer terug.

 

Een trauma verwerken is lichter dan een trauma dragen

Jij wil graag weer jezelf zijn. Weer vertrouwen hebben in jezelf en wat vaker gelukkig voelen. Voor de bevalling ging dat je prima af maar je merkt dat je daar nu moeite mee hebt. Jij wil kunnen genieten van je kindje en je nieuwe gezin.

 

Je wil je graag weer energiek voelen, dat je weer energie hebt om dingen te ondernemen. Samen met je baby of kindje lekker op stap gaan en laten zien aan de wereld hoe trots op hem of haar bent.

 

Ook wil je zo graag weer rust ervaren. Niet meer het gevoel hebben dat je achter de feiten aan loopt. Dat het thuis allemaal wat beter loop en dat het ook weer zoals vroeger was tussen jou en je partner. Zodat je ook weer om hulp kan vragen, want niemand kan het alleen.

Nog even voorstellen….
Hi ik ben Miranda,

Ook ik speelde als meisje vaak vader en moedertje. Ik weet dat ik als tiener/twintiger altijd dacht nou dan word je zwanger, krijg je een baby en dan ga je weer verder. Maar inmiddels weet ik dus dat dit niet zo werkt.

 

Ik heb 2 hele fijne bevallingen gehad. Allebei in het ziekenhuis maar wel allebei op mijn manier. De 2e bevalling was een hands-off bevalling. En wauw wat een power heeft mij dat gegeven. Waar je lichaam wel niet toe in staat is. Dat heeft mij als persoon dus blijvend positief veranderd.

 

Toen dacht ik, ik wil dat andere moeders dat ook ervaren. Want helaas zijn de meeste verhalen die hoort over bevallen niet positief. Gelukkig weet ik inmiddels, door de vrouwen die ik heb begeleid, dat het voor iedereen mogelijk is om een positieve bevalervaring te hebben. Dus ook voor jou.

 

Ik heb verschillende opleiding gevolgd. Onder andere bij Brun Kuipers. Zij heeft onderzoek gedaan naar traumatische bevallingen. Ik ben opgeleid tot ‘zo beval ik coach’ en ‘geboortetrauma therapeut’. Hierdoor kan ik jou de juiste begeleiding geven zodat ook jij bevalt zonder traumatische ervaring maar dat je ervaart hoeveel power een bevalling jou kan geven.

Weer vertrouwen in jezelf is wat je zal ervaren na het herstel gesprek. Je durft weer te luisteren naar je gevoel. En dat je weer rust ervaart. Dat je als een boek leest of tv kijkt alleen bezig kan zijn met wat je leest of kijkt en niet steeds een onrustig gevoel hebt dat je wat moet doen.

 

Ik mag niet klagen want de baby is gezond. Dat vind ik oprecht een hele verkeerde uitspraak. Want een gelukkig mama = een gelukkig baby. En dat is ook wat jij weer moet gaan doen. voor jezelf kiezen en weer gelukkig worden. Want niks is belangrijker dan dat.

 

Wat nu de moeilijkste, maar belangrijkste stap is, is kiezen voor je eigen gezondheid en dus hulp vragen. Het is niet gek om voor de 10e keer je verhaal te vertellen, of dat je niet op een roze wolk zit ondanks dat je kindje het heel goed doet. En ook al is het  1 jaar of misschien wel 30 jaar geleden dat je bent bevallen, het is nooit te laat om aan je eigen gezondheid te gaan werken.

Dus dit is het moment om te beslissen.

 

Blijf je nog jaren zo door kwakkelen met onzekerheid en moeite om voor tijd voor jezelf te nemen.

 

Of kies je nu voor jezelf?

 

Als je blijft doorlopen met deze gevoelens kun je dan echt gelukkig zijn? De moeder zijn die je wil zijn?

 

Ik denk het niet, omdat je hier met een reden bent. Je wil graag weer jezelf zijn zoals je voor de bevalling was. Zonder schuldgevoel leven, zekerder zijn en er kunnen zijn voor je partner en kinderen zoals jij dat wil.

 

Ik hoop dat ik je hier mee bewust maak dat het tijd is om aan de slag te gaan met jezelf. Zodat je geen schuldgevoel meer tegen over je kind blijft houden en je de druk op je schouders blijft voelen. 

 

Of dat je je afvraagt: wat als…? 

Wat als ik wel eerder hulp had gezocht…?

Dit krijg je allemaal:

Een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de praktische zaken.

Het herstel gesprek van ongeveer 1-1,5 uur.

2 telefonische evaluatiemomenten, 2 en 4 weken na het herstelgesprek.

Continue begeleiding via whatsapp, naar behoefte. Zodat als jij weet dat als een vraag hebt of wat aanmoedigende woorden nodig hebt ik er voor je ben. Ik reageer binnen 48 uur.

Een eventueel extra herstelgesprek kost €125, hier zit ook weer 1 evaluatie moment bij in. 

De kosten van het herstel gesprek zijn €350

Betalen in 2 termijnen van €180 is mogelijk.

Ervaringen

Hieronder lees je persoonlijke ervaringen van vrouwen die een traject bij mij hebben gevolgd

Miranda van Mama Wijs is een zeer vriendelijk, kundig
en gepassioneerd in haar vak. Ze heeft mij echt het vertrouwen gegeven om rustig mijn bevalling in te gaan. Ze geeft ontzettend goede tips en heeft alle vragen die mijn man en ik hadden beantwoord. Ik kijk heel fijn terug op het traject en kan het oprecht iedereen adviseren

 

Chantal Bosma

Na een toch wel heftige bevalling, besloten daar wat aan te willen doen. Zo kwam ik bij Mama Wijs. Ik kon zonder oordeel mijn verhaal doen en kreeg daarna goede tips hoe ik het gesprek met de verloskundige aan kon gaan. Tijdens dat gesprek wist ik wat ik wilde vragen en heb ik het goed af kunnen sluiten. Ook de terugkoppeling met Miranda was fijn. Ik voelde me begrepen en gehoord. Ik kijk nu met een veel beter gevoel terug op mijn bevalling.

 

Marjolein te Raa

Wat heb ik een fijn gesprek gehad met Miranda, vond het begin spannend maar na het gesprek was begonnen voelde ik me gelijk op m’n gemak. Miranda luisterd naar je verhalen en geeft je tips en adviezen mee, dit gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben in mijn zwangerschap en dingen kan loslaten die niet relevant zijn.

 

Alessia Goorden

Veelgestelde vragen

EMDR werkt met je werkbrein en mijn hersteltherapie met je moederbrein. Het moederbrein staat volledig actief tijdens een zwangerschap en bevalling. Daardoor werkt deze therapie beter na een geboortetrauma dan EMDR. Mijn collega Brun Kuipers heeft wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het herstelgesprek gedaan. 

Ja, het herstel gesprek kan ook offline gedaan worden met hetzelfde effect. Daarnaast werk ik samen met andere collega’s van Zo Beval Ik en de Geboortespecialist. Hier kan je ook altijd kijken of er iemand in je buurt actief is als je toch liever fysiek afspreekt.

Helaas wordt het herstelgesprek (nog) niet vergoed door de verzekering. Hier zijn wij wel druk mee bezig. Maar praat anders ook eens met je werkgever wat zij kunnen betekenen. Zij krijgen immers een gezonde werknemer terug na het verlof. Dat is heel wat waard. Of wellicht kan er bij een babyshower een cadeaubon gegeven worden van Mama Wijs. Ik kan ook altijd met je meekijken wat de mogelijkheden zijn.

En vergeet niet dat het een investering voor jezelf is en je er de rest van je leven profijt van hebt.

  

Wanneer je aan iets specifieks wilt werken met mij kan dat uiteraard. Neem contact met mij op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Dan is er toch iets wat ervoor heeft gezorgd dat je nu op deze pagina beland bent. Misschien levert de therapie je niet op wat je had verwacht of vind je de therapie wel heel zwaar. Het herstel gesprek kan altijd. Je kan ervoor kiezen om tijdelijk met de EMDR te stoppen en te kijken of het herstelgesprek wel het gewenste effect oplevert.

De gesprekken kunnen zowel online als offline plaatsvinden. De effectiviteit is net zo groot. Wanneer ze offline plaatsvinden kom ik naar je toe, of jij komt bij mij. Wanneer dit niet mogelijk is kunnen we samen kijken naar een andere mogelijkheid. Daar komen we altijd wel uit. Kom je via je werkgever zal dit waarschijnlijk plaatsvinden op het hoofdkantoor maar kan ook bij je thuis plaatsvinden. 

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?