Geboortetrauma

Een trauma klinkt voor veel mensen als heel groot. Maar een trauma is iets wat er niet gebeurde. Het is een moment waarbij je niet op de signalen van je lichaam af kon gaan. Het gevolg daarvan is dat je met negatieve gevoelens terug denkt aan dat moment.

Veel moeders hebben niet in de gaten dat ze een geboortetrauma hebben.

 

Ze kunnen wel vertellen dat ze hun bevalling als negatief hebben ervaren maar ze leggen niet het verband dat ze toen een trauma hebben opgelopen.

 

Dat komt door een slimme reactie van het brein, een eigen bescherming van je brein, want zo voorkom je met de pijn in aanraking te komen die je toen ervaarde. Dus dat gevoel nooit meer.

 

Maar als je moeder bent, of weer een kindje wil, of weer zwanger bent, triggert die negatieve ervaring toch vroeg of laat.

 

Dus je kan best functioneren, maar wel met gezondheidsverlies.

Wat houdt het traject in:

Tijdens het herstelgesprek krijg jij de gelegenheid om te verbeelden en vertellen hoe jij het had gewild dat het was gegaan.

 

Deze verbeeldingsreis, waarbij continue verbinding met het lichaam wordt gemaakt, zorgt ervoor dat op een celniveau alsnog het moederbrein haar werk kan doen.

 

Het moederprogramma wat toen al klaar lag om aangezet te worden (maar werd geblokkeerd), krijgt nu de kans om alsnog af te spelen.

Herstel traject

Weer keuzes maken die bij jou passen
275
  • Telefonische intake
  • Het herstelgesprek van 1-1,5 uur
  • 2 telefonische evaluatiemomenten, 2 en 4 weken na het herstelgesprek
  • Continue begeleiding via whatsapp, naar behoefte
  • Eventueel extra herstelgesprek €125
  • Soms is een vergoeding vanuit je aanvullende verzekering of werkgever mogelijk, informeer naar de mogelijkheden

Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Mama Wijs

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?