Mama Wijs traject

Door het Mama Wijs traject weet jij wat jij wil tijdens je bevalling. Je maakt keuzes die goed voelen voor jou. Zodat een ander geen keuzes voor jou gaat maken. 

 

Jij ervaart rust tijdens je zwangerschap omdat jij weet wat jij wil en kan dat ook over brengen op anderen.

Twijfel of het Mama Wijs traject bij jou past? vraag dan een gratis match call om te samen te videobellen en kijken we samen of we een match zijn

Jouw realiteit is nu dat...

Omdat je als mama alle wijsheid al bezit, samen vinden we het

Ik geloof dat iedereen een geboorte kan hebben waar ze met een fijn gevoel op terug kunnen kijken. Ik hoor mensen vaak zeggen je kan wel een heel plan maken maar het loopt toch altijd anders dan dat plan. Ik ben ervan overtuigt dat door de juiste voorbereiding je je bevalling zelf in handen hebt. Want jij bepaalt wat er gebeurt.

 

En misschien loopt je bevalling anders dan dat je had gewild. Maar als je sterk in schoenen staat weet jij wat jij op dat moment wil. En hou jij het gevoel van controle door bijvoorbeeld te zeggen tegen de mensen om je heen, ik wil dat je duidelijk aan mij uitlegt wat je gaat doen en dat je daar toestemming voor vraagt. Misschien klinkt dat heel vanzelfsprekend maar toch zie je heel vaak dat moeders dat niet durven te zeggen en vervolgens met een negatief gevoel terugkijken op hun bevalling.

 

Met het Mama Wijs traject ben ik ook na de bevalling bij je. Die eerste weken kunnen heel spannend zijn. Samen zorgen we ervoor dat je weet wat je wil in deze periode en hoe je dat voor elkaar krijgt. Zodat jij zeker bent over jezelf en kan genieten van de nieuwe situatie als gezin. Dat hoef je niet alleen te doen.

 

Als je de manier waarop je naar de geboorte kijkt verandert,

verandert de manier waarop je geboren wordt.

Tijdens het Mama Wijs traject bereiden we je voor op de bevalling en de periode daarna. Maar we focussen ons ook op hoe je je nu voelt. Door het Mama Wijs traject zal je minder stress ervaren. Omdat je niet overspoeld wordt met informatie maar ontdekt hoe je zelf keuzes maakt en waarom je ze op deze manier maakt.  

 

Misschien heb je een miskraam meegemaakt of zelfs meerdere. Daardoor is je zelfbeeld lager geworden en ben je onzeker over je zwangerschap. Door het Mama Wijs traject leer je weer te vertrouwen op je lichaam en zal je je weer zekerder voelen.

 

Iedereen wil op een natuurlijke manier bevallen. Op een natuurlijke manier bevallen betekend voor mij; bevallen op een manier zoals jij wil. Waarin jij weet welke keuzes er zijn en weet welke keuzes bij jouw passen, zonder dat je je daarin gepusht voelt door anderen.

Nog even voorstellen….
Hi ik ben Miranda,

Ook ik speelde als meisje vaak vader en moedertje. Ik weet dat ik als tiener/twintiger altijd dacht nou dan word je zwanger, krijg je een baby en dan ga je weer verder. Maar inmiddels weet ik dus dat dit niet zo werkt.

 

Ik heb 2 hele fijne bevallingen gehad. Allebei in het ziekenhuis maar wel allebei op mijn manier. De 2e bevalling was een hands-off bevalling. En wauw wat een power heeft mij dat gegeven. Waar je lichaam wel niet toe in staat is. Dat heeft mij als persoon dus blijvend positief veranderd.

 

Toen dacht ik, ik wil dat andere moeders dat ook ervaren. Want helaas zijn de meeste verhalen die hoort over bevallen niet positief. Gelukkig weet ik inmiddels, door de vrouwen die ik heb begeleid, dat het voor iedereen mogelijk is om een positieve bevalervaring te hebben. Dus ook voor jou.

 

Ik heb verschillende opleiding gevolgd. Onder andere bij Brun Kuipers. Zij heeft onderzoek gedaan naar traumatische bevallingen. Ik ben opgeleid tot ‘zo beval ik coach’ en ‘geboortetrauma therapeut’. Hierdoor kan ik jou de juiste begeleiding geven zodat ook jij bevalt zonder traumatische ervaring maar dat je ervaart hoeveel power een bevalling jou kan geven.

Bevallen op jouw manier, dat is wat iedereen wil. Maar wat vindt jij eigenlijk belangrijk tijdens de bevalling? Daar kun je antwoord op geven na het volgen van het Mama Wijs traject. Daarnaast levert het je ook op dat:

  • Jij kan weer vertrouwen op jouw gevoel. En dan kan jij dus keuzes maken die ervoor zorgen dat jij een perfecte bevalling krijgt. Je durft weer te vertrouwen op jouw lichaam.
  • Jij weet na het volgen van het Mama Wijs traject waar je gaat bevallen, wie daarbij zijn en welke alternatieven er zijn stel dat als het anders gaat.
  • Jij laat je niet meer onzeker maken door de negatieve beval verhalen die de mensen om je heen goed bedoeld vertellen. Maar gaat je eigen verhaal maken.
  • Jij gaat verbeelden hoe jij wil dat je bevalling gaat en ik geef je daar handvaten voor.
  • Daardoor weet je tijdens de bevalling precies wat je wil. Je durft te vragen wat is het alternatief, of wat gebeurd er als we nog even wachten. En je durft aan te geven dat je graag een andere houding aan wil nemen om te kijken of dat de ontsluiting zal bevorderen.
  • Jij weet precies hoe jij je kraamtijd wil inrichten en wat je daarvoor nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn: geen visite de eerste week, samen slapen met jouw kindje, of de kraanhulp vinden die jouw wensen volgt.
  • Aan het einde van het traject zul je zien dat jij mij opdrachten gaat geven in plaatst van andersom. Omdat jij precies weet wat je wil en wat goed voor jou is.

Dit krijg je allemaal:

4 gesprekken van 90 minuten voor je bevalling. Tijdens deze gesprekken bespreken we onder andere: hoe was de relatie met je vader en moeder, welke herinneringen heb je aan hen? Hoe ging jouw eigen geboorte? En ook: Wat hoop je te ervaren? Waartegen zeg je nee? Met wie praat je als je het moeilijk hebt?

Dus wie ben jij en hoe ga je om met stress en wat wil zijn jou wensen en behoeftes en hoe realiseer je die.

2 gesprekken na de bevalling. 1 gesprek vlak na de bevalling, zodat je na je bevalling je verhaal kwijt kan en met al je vragen bij mij terecht kan. En 1 gesprek vlak voordat je weer aan het werk gaat.

Het doeboek ‘zo beval ik’. Dit boek schrijf je zelf. En elk gesprek bespreken we wat daaruit is gekomen. Zodat jij weet welke signalen jouw lichaam geeft en waar jij je goed bij voelt. En wat jou rust biedt en vertrouwen geeft. Je verhaal schrijven is hele goede manier om je voor te breiden op je bevalling.

Continue begeleiding via Whatsapp. In de periode rond de geboorte ben ik er voor jou. Zodat jij weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Je kan bij mij terecht met al je vragen en onzekerheden. Ik reageer binnen 48 uur op je appje.

De gesprekken vinden online plaatst of bij jou thuis of bij mij thuis. Jij bent hierin leidend en geeft aan wat jij fijn vindt.

 

De investering voor Mama Wijs traject is: €599 incl. BTW.

Betalen in 3 termijnen van €210 is mogelijk.

Besef dat je nu 2 keuzes hebt:

 

Keuze 1: Blijf je doorgaan zoals je nu doet, en zie je wel hoe de bevalling gaat. Want de verloskundige weet wel wat ik moet doen. Maar kan zij altijd kiezen wat het beste voor jou is? Of heeft zij ook bepaalde protocollen waar ze zich aan moet houden?

 

Keuze 2: Je stapt, net als mij op de foto hierboven, uit je comfortzone en je neemt zelf het heft in handen en bereid je voor. Door het Mama Wijs traject te volgen, zodat je zelf keuzes maakt en dat andere dat niet voor jou hoeven te doen. want jij weet zelf wat het beste voor jou is.

Ervaringen

Hieronder lees je persoonlijke ervaringen van vrouwen die een traject bij mij hebben gevolgd

Wat heb ik een fijn gesprek gehad met Miranda, vond het begin spannend maar nadat het gesprek was begonnen voelde ik me gelijk op m’n gemak. Miranda luisterd naar je verhalen en geeft je tips en adviezen mee, dit gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben in mijn zwangerschap en dingen kan loslaten die niet relevant zijn.

Alessia Goorden

Miranda is een open persoon met veel kennis van zaken (over zwangerschap, bevalling en de tijd daarna). Ze geeft duidelijke uitleg en luistert goed naar je. Het is leuk dat ze soms ook naar haar eigen ervaringen en kinderen verwijst, dat maakt het persoonlijk. Wanneer je vragen hebt, beantwoordt ze die. Mocht ze een antwoord niet meteen paraat hebben, gaat ze op zoek en komt ze er later op terug. Ze kan zich goed in een ander inleven en heeft begrip voor jouw situatie en ideeën. Ze denkt echt met je mee. Kortom, een warm persoon.

 

Immy Hazelaar

Miranda van mamawijs is een zeer vriendelijk, kundig
en gepassioneerd in haar vak. Ze heeft mij echt het vertrouwen gegeven om rustig mijn bevalling in te gaan. Ze geeft ontzettend goede tips en heeft alle vragen die mijn man en ik hadden beantwoord. Ik kijk heel fijn terug op het traject en kan het oprecht iedereen adviseren

 

Chantal Bosma

Twijfel of het Mama Wijs traject bij jou past? vraag dan een gratis match call om te samen te videobellen en kijken we samen of we een match zijn

Veelgestelde vragen

Ja, de gesprekken hebben we online. Mocht je het fijner vinden om de gesprekken offline te doen, dus om fysiek af te spreken, dan kan dat ook. Je bent dan heel welkom bij mij thuis in Gramsbergen. Daarnaast werk ik samen met andere collega’s van Zo Beval Ik en de Geboortespecialist. Hier kan je ook altijd kijken of er iemand in je buurt actief is als je toch liever fysiek afspreekt.

Helaas wordt het Mama Wijs traject (nog) niet vergoed door de verzekering. Hier zijn wij wel druk mee bezig. Maar praat anders ook eens met je werkgever wat zij kunnen betekenen. Zij krijgen immers een gezonde werknemer terug na het verlof. Dat is heel wat waard. Of wellicht kan er bij een babyshower een cadeaubon gegeven worden van Mama Wijs. Ik kan ook altijd met je meekijken wat de mogelijkheden zijn.

En vergeet niet dat het een investering voor jezelf is en je er de rest van je leven profijt van hebt.

Dit kan zeker. Het is ook niet te vergelijken met een andere zwangerschapscursus. Bij dit traject werk je aan het sterker maken van je mentale en emotionele gezondheid. Natuurlijk bevallen volgens jou en niet volgens het boekje.

De gesprekken kunnen zowel online als offline plaatsvinden. De effectiviteit is net zo groot. Dus kies wat het beste bij jou past. 

Wanneer ze offline plaatsvinden kom ik naar je toe (komen er wel reiskosten bij), of jij komt bij mij.

Kom je via je werkgever zal het gesprek waarschijnlijk plaatsvinden op het hoofdkantoor maar kan ook online of bij jou of mij thuis plaatsvinden. 

Wanneer je aan iets specifieks wilt werken met mij kan dat uiteraard. Neem contact met mij op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Zeker niet. Misschien voelt dat soms zo omdat we veel over gevoelens praten. Maar het traject is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. En dus niks zweverigs. Tijdens het traject is er ook de ruimte en de veiligheid om aan te geven als je je ergens juist niet fijn bij voelt, dan hou ik daar natuurlijk rekening mee.

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?