Moedercirkel

Een moedercirkel? Wat is dat nou dan weer? Ga je dan met zijn allen in een rondje zitten in kleermakerszit? En zweverige dingen doen?

 

Yes dat is precies wat het is. Maar dan zonder die kleermakerszit en zonder dat zweverige gedoe. En als jij geen zin hebt om een in een rondje te gaan zitten, dan maken we er een vierkant van.

 

Dus eigenlijk is het iets heel anders dan het beeld dat meeste nuchtere mensen, zoals ik, erbij hebben.

 

Ik vind het heerlijk om met andere moeders samen te zijn en elkaar te steunen, te kletsen over wat ons bezighoudt en vooral wat ons vrouwen sterk maakt.

 

Want een groep vrouwen bij elkaar is super krachtig. Omdat we allemaal dezelfde oerkracht hebben. En misschien vind je dat toch een beetje zweverig klinken. Maar denk maar eens terug aan je bevalling, heb je toen ook die oerkracht gevoelt?

 

Ik wel en dat was voor het eerst dat ik zoiets voelde.

 

Tijdens de moedercirkel ga je een heerlijke ontspannen avond ervaren. We gaan niet de bevalling na doen om die oerkracht weer te voelen. Nee door samen te zijn met andere vrouwen zul bemerken dat die kracht vanzelf voelt.

 

We gaan ontspannen en bewust stil staan bij jou. Want als moeder komt je eigen ontspanning vaak op de laatst plek. Daarom is deze avond speciaal voor jou.

 

Nu mag het 1 avond om jou draaien!

 

Geef je dus nu op voor de nuchtere moedercirkel!

 

De investering in deze ontspannen avond is €15.

 

Meld je aan via onderstaande kalender. Daar vind je ook de datum van de Moedercirkel.

In de afgelopen jaren hebben we veel stress ervaren in onze samenleving: levens die overvol zijn. Het jongleren tussen gezin, werk, partner, sportschool, en het zorgen voor ouders die steeds meer hulp nodig hebben naarmate ze ouder worden.

 

Onze dagen zijn gevuld met drukte: ons lichaam en onze geest zijn voortdurend actief. De druk die we onszelf opleggen is enorm. Er is bijna geen tijd meer voor stilte. Voor rust. Voor echte verbinding.

 

Wanneer je deelneemt aan een vrouwencirkel, laat je al die drukte achter je en maak je weer tijd vrij voor jezelf. Voor jouw gevoelens. Voor jouw uitdagingen. Voor jouw dromen.

 

Wanneer vrouwen zich in een groep bevinden waar mannen ook aanwezig zijn, verandert ons gedrag. We houden rekening met de mannen, we beperken onszelf of doen ons juist stoerder voor. We worden zorgzaam of willen indruk maken op anderen. Maar wanneer we samen zijn met alleen vrouwen, verbinden we ons met onze vrouwelijke, helende energie. Dan mogen we helemaal onszelf zijn als vrouw, zonder jaloezie, afgunst of rivaliteit. We zien elkaars talenten en kracht, waardoor we individueel en gezamenlijk kunnen groeien, op basis van elkaars sterktes en kwetsbaarheden.

 

Een vrouwencirkel biedt de mogelijkheid om je kwetsbaar op te stellen, om te reflecteren op jezelf, om van elkaar te leren. De cirkel is gebaseerd op liefde, vertrouwen en vrij van oordelen en ongevraagd advies.

 

Wanneer je jezelf open durft te stellen en je kwetsbaarheden deelt, bevrijd je jezelf van lasten die je misschien al sinds je kindertijd met je meedraagt. Het delen van deze lasten biedt ook anderen de kans om te helen.

 

Zo’n cirkel is een veilige plek om aspecten van jezelf te verkennen die je misschien al lang hebt weggestopt, omdat je er gewoonweg nog niet naar kon kijken, omdat het te zwaar was om alleen te dragen. Door te delen komen alle aspecten van ons wezen beter in balans.

Je bent welkom, helemaal zoals jij bent!

Een moedercirkel begint met een rustig momentje om aan te komen. Even de drukte van de dag los laten.

 

Ik open de avond en we stellen onszelf kort voor. Na de opening volgt een korte oefening, meditatie of visualisatie, gevolgd door een stiltemoment en een vragen en deel-ronde waarin iedereen de mogelijkheid heeft om iets op te schrijven en/of te delen.

 

Vervolgens kiezen we inspiratie- of inzichtkaartjes en gaan we verder met een tweede vraag en deel-ronde. De cirkel wordt afgesloten met een positieve ronde, zodat iedereen met een krachtig en heerlijk gevoel naar huis gaat.

 

Dit alles gebeurt in een gezellige en gemoedelijke sfeer, waarbij alles wat binnen de cirkel wordt gedeeld, binnen de cirkel blijft.

 

Elke moedercirkel is uniek en toch waardevol voor iedereen die deelneemt.

De Moedercirkel duurt nog even. Maar je hoeft je nog niet te vervelen want ik heb nu al iets leuks voor je. Namelijk mijn podcast. Die kan je op elk kanaal of via elke app vinden. Ook is deze uiteraard via Spotify te beluisteren. 

 

Klik hier om naar Spotify te gaan.

 

En superleuk als je mij gaat volgen op Instagram. Dan krijg je ook meteen een beeld wie ik ben en wat voor leuke/gekke dingen ik allemaal doe. Instagram. 

 

Kun je meteen even checken of ik echt zo nuchter ben 😉

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?