Online cursus

Je hebt vast wel eens van een geboorteplan of bevalplan gehoord. Maar wat zet je daar nou in zodat dit plan wel voor je werkt. Want je hebt vast wel eens iemand horen zeggen, zo’n plan werkt toch niet. Ik ga je laten zien hoe een geboorteplan wel werkt.

Een geboorteplan maak je niet alleen om aan je zorgverlener te laten weten wat jij wil. Het maken van een geboorteplan zorgt er ook voor dat jij inzichtelijk maakt wat jij belangrijk vind. Ook als het anders loopt dat je had verwacht.

 

In deze online cursus ga jij je voorbereiden op jouw bevalling door jouw geboorteplan te maken. Ik zeg bewust maken omdat schrijven niet alles omvat wat je in deze cursus gaat doen.

 

Hoe beter je bent voorbereid op je bevalling, hoe minder kans je hebt dat dingen je overkomen. Dit online geboorteplan helpt je nadenken over zaken die in een standaard geboorteplan niet staan, of helpt je nadenken over onderwerpen die bij jouw verloskundige niet aan bod komen.

 

Het zet je aan het denken over wat jij wilt. En dat levert vaak weer mooie gespreksstof op om te bespreken met je partner. Zodat je ook je partner kan betrekken bij de zwangerschap en bevalling.

 

Jouw realiteit is nu dat…. 

 

 Je bent al 3 keer begonnen aan je geboorteplan, maar elke keer weet je niet wat er in moet zetten.

 

 Je verloskundige heeft je gevraagd of je een geboorteplan hebt. Maar jij ziet het nut er niet zo van in.

 

Je weet dat er dingen anders kunnen lopen dan je gepland had tijdens de bevalling maar hoe kan ik mij daar op voorbereiden?

 

Jij hoort veel verhalen van moeders over hun bevalling maar je wil graag je eigen verhaal maken over je eigen bevalling.

 

Je weet dat de juiste mindset bij een bevalling heel belangrijk is, maar wat is dan de juiste mindset?

Nog even voorstellen….
Hi ik ben Miranda,

Ik weet dat ik als tiener/twintiger altijd dacht nou dan word je zwanger, krijg je een baby en dan ga je weer verder. Maar inmiddels weet ik dus dat dit niet zo werkt.

 

Ik kwam erachter dat als je zwanger bent je een moederbrein ontwikkelt. Dat het dus niet gek is dat je veranderd als persoon want je verandert door een zwangerschap ook letterlijk, en figuurlijk ook natuurlijk.

 

Ik ben een open boek en praat dus ook over alles. Als ik mijn bevalverhaal vertelde aan anderen kreeg ik heel vaak terug dat zij geen fijne geboorte habben gehad.

 

Toen dacht ik, daar moet ik wat mee. Want gelukkig wordt er steeds meer over gepraat maar nog steeds is het beladen om te zeggen dat je een geboortetrauma hebt.

 

En dus heb ik de opleidingen gevolgd tot ‘geboortetrauma consulent’ en ‘Zo beval ik coach’ bij Brun kuipers. Daar leerde ik hoe het in je hersenen werkt en hoe hormonen en neuronen ervoor zorgen dat het moederbrein wordt aangemaakt en hoe je cellen negatieve ervaringen opslaan.

 

Dat je dus wel door kan gaan met je leven maar dat je cellen die negatieve ervaringen wel onthouden en dat je er dus een keer mee aan slag moet, wil je weer fijn in je vel zitten.

 

Ook heb ik de opleiding tot ‘Zo beval ik’ coach gevolgd. Zo heb ik heel veel geleerd over de zwangerschap, bevalling en alles wat daarbij komt kijken. Door deze combinatie kan ik zwangeren en moeders goed begeleiden.

 

Wil je mij volgen op Facebook? Dat kan via deze link, en op Instagram via deze link.

Dit krijg je allemaal:

6 video’s waarin ik je uitleg hoe het werkt in ons lichaam tijdens een bevalling, wat belangrijk is om nu al over te denken, welke keuzes je allemaal hebt.

 

Hoe jij meer durft te vertrouwen op jouw lichaam.

 

Welke alternatieven er zijn als het anders loopt dan jij hebt gepland.

 

Wat het moederbrein is en wat die allemaal met je doet.

 

Je gaat praktisch aan de slag met het digitale werkboek dat je ontvangt bij de cursus.

 

Hoe fijn zou het zijn dat jij een geboorteplan hebt die wel werkt en die vooral bij jou past. Niet een standaard plan waarin staat dat je liever geen pijn bestrijding wil, dat je partner de navelstreng doorknipt of dat je zo weinig mogelijk mensen om je heen wil hebben.

 

Want hoe standaard ben jij?

Na het volgen van deze cursus kan jij zeggen: “Ja dit in MIJN geboorteplan”.

De 6 video’s krijg je via de mail toegestuurd. Zodat jij ze op eigen tempo kan bekijken. Ook krijg je de geluidsopnames erbij, zodat je ze ook als podcast kan beluisteren.

 

Je krijgt een overzichtelijk werkboek met vragen die niet worden gesteld in een standaard geboorteplan. 

 

En je gaat op een creatieve manier aan de slag met jouw geboorteplan.

 

Alleen deze maand kost de cursus geen €44,95 maar €19.99.

Ervaringen

Hieronder lees je persoonlijke ervaringen van vrouwen die de online cursus bij mij hebben gevolgd:

Voor de cursus was ik bang voor een horror bevalling, zoals je dat van zoveel om je heen hoort. Ook was ik onzeker, wanneer doe je het goed. Qua voeding, voorbereiden, rolverdeling. Door de cursus heb ik veel meer duidelijkheid gekregen over het bevallen zelf. Ik heb veel meer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam. Dat het vrouwen lichaam hier echt voor gemaakt is. Ik vond Miranda open en spontaan, ze verteld ook uit eigen ervaring wat het toegankelijker maakt. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd en zie uit naar mijn bevalling. Ik vond het ook heel fijn dat ik het samen met mijn mijn partner kon volgen. Zo is de cursus ook echt van meerwaarde voor stellen. 

 

Mirjam en Matthieu Meerlo

Voor de cursus vond ik dat niet genoeg kennis had. Dat maakte mij wat onrustig. Waar deze cursus. echt voor gezorgd heeft is dat ik meer vertrouwen heb naar de bevalling toe. Ook reageerde Miranda snel op mijn vragen die ik haar kon mailen. Miranda is een spontane meid die je op je gemak laat voelen. Ze zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en heeft ervoor gezorgd dat ik vertrouwen heb dat het allemaal goed gaat komen. Ik ben er klaar voor!

 

Merel en Richard

Ik wil graag thuis bevallen en wilde mij dus goed voorbereiden zodat ik kan omgaan met de pijn en wist wat ik allemaal kon doen. Omdat ik de cursus kon volgen op mijn eigen manier kon ik ook mijn partner erbij betrekken. Zo was het ook voor hem enorm leerzaam en wordt hij meegenomen in hoe alles werkt. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd en ik heb vertrouwen in een thuis bevalling.

 

Karin en Harmen Jonkeren

Veelgestelde vragen

Dat is heel verschillend per verzekering. Check dus even bij jouw verzekering of de cursus vergoed wordt. 

Misschien kan er bij een babyshower een cadeaubon gegeven worden van Mama Wijs. Ik kan ook altijd met je meekijken wat de mogelijkheden zijn.

En vergeet niet dat het een investering voor jezelf is en je er de rest van je leven profijt van hebt.

Dit kan zeker. Je geboorteplan schrijven is maar een klein onderdeel van je bevalling. Maar wel een heel belangrijk onderdeel. Want vaak zie je dat als je hier bewust mee bezig bent, er vanzelf onderwerpen naar boven komen waar je je meer in wil verdiepen. Kijk dan ook zeker naar mijn Mama Wijs traject.

Nee zeker niet. Je krijgt 6 filmpje en 6 geluidsopnames. Die zijn hetzelfde maar dat heb ik gedaan zodat jij kan kiezen welke vorm het beste bij jou past. Of filmpjes kijken of luisteren naar de podcast.

De video’s en geluidsopnames krijg je via de mail. Zodat jij zelf kan kiezen wanneer je de online cursus gaat volgen.

Wanneer je aan iets specifieks wilt werken met mij kan dat uiteraard. Neem contact met mij op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Zeker niet. Misschien voelt dat soms zo omdat we veel over gevoelens praten. Maarde online cursus is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. En dus niks zweverigs. 

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?