Workshop Zo beval ik

Met de workshop Mama Wijs ga je je samen met andere zwangeren voorbereiden op de bevalling. Zodat jij goed voorbereid, ontspannen en met vertrouwen de bevalling in gaat.

Jouw realiteit is nu dat…. 

Je weet dat het goed is om je voor te bereiden op de bevalling maar hebt geen zin om daar 6 weken mee bezig te zijn.

 

Je weet dat er dingen anders kunnen lopen dan je gepland had tijdens de bevalling maar je weet niet welke keuzes je dan hebt.

 

Jij hoort veel verhalen van moeders over hun bevalling maar je wil graag je eigen verhaal maken over je eigen bevalling.

 

Je denkt dat je het allemaal wel kan, bevallen en moeder zijn. Maar je vindt het toch wel fijn om iemand te hebben om op terug te vallen als je het even niet meer weet.

Als je de manier waarop je naar de geboorte kijkt verandert, verandert de manier waarop je geboren wordt.

Iedereen wil op een natuurlijke manier bevallen. Op een natuurlijke manier bevallen betekend voor mij; bevallen op een manier zoals jij wil. Waarin jij weet welke keuzes er zijn en weet welke keuzes bij jou passen, zonder dat je je daarin gepusht voelt door anderen.

 

 

Veel geboortecursussen leggen de nadruk op het belang van kennis/informatie. En dat snap ik, want vaak zeggen we kennis is macht. Maar daar ben ik het niet meer eens als het om bevallen gaat.

 

 

Want als je gaat bevallen moeten we volledig vertrouwen op ons lichaam. En soms zorgt kennis ervoor dat we dat niet meer kunnen. Bijvoorbeeld omdat jouw bevalling anders gaat dan wat jij geleerd hebt die cursus.

 

 

Die kennis haalt ons dus weg bij datgenen waar we op kunnen vertrouwen. Ons gevoel, ons lichaam.

 

 

Kennis is fijn, maar als je je eigen lichaam niet kunt voelen en/of je kennis niet kunt inzetten, helpt het je niet.

 

 

In deze workshop wordt je niet overladen met informatie, maar je krijgt de juiste kennis over bevallen. Waarom een positieve geboorte ervaring zo belangrijk is en wat jij zelf kan doen.

 

Wil jij een dag waarin jij alles om je heen los kan laten en volledig kan focussen op hoe jij je nu voelt en wat je wenst voor de aankomende bevalling.

 

Een dag waarin jij centraal staat.

En hoe gaat het na de bevalling?

 

Na bevalling verandert er veel. Ook na de geboorte wil je graag zeker zijn over je keuzes en alle nieuwe situaties die je meemaakt. Daarom hebben we na het volgen van de workshop telefoonisch contact. Zodat jij je verhaal kan doen over de bevalling en hoe het met je gaat. 

Tijdens de workshop krijg je de nodige zorg en aandacht. Maar na de bevalling, wanneer je het echt nodig hebt, zal dit er ook voor je zijn.  Zodat jij het vertrouwen in jezelf en je baby houdt.

Nog even voorstellen….
Hi ik ben Miranda,

Ik weet dat ik als tiener/twintiger altijd dacht nou dan word je zwanger, krijg je een baby en dan ga je weer verder. Maar inmiddels weet ik dus dat dit niet zo werkt.

 

Ik heb 2 hele fijne bevallingen gehad. Allebei in het ziekenhuis maar wel allebei op mijn manier. De 2e bevalling was een hands-off bevalling. En wauw wat een power heeft mij dat gegeven. Waar je lichaam wel niet toe in staat is. Dat heeft mij als persoon dus blijvend positief veranderd.

 

Toen dacht ik, ik wil dat andere moeders dat ook ervaren. Want helaas zijn de meeste verhalen die hoort over bevallen niet positief. Gelukkig weet ik inmiddels, door de vrouwen die ik heb begeleid, dat het voor iedereen mogelijk is om een positieve bevalervaring te hebben. Dus ook voor jou.

 

Ik heb verschillende opleiding gevolgd. Onder andere bij Brun Kuipers. Zij heeft onderzoek gedaan naar traumatische bevallingen. Ik ben opgeleid tot ‘zo beval ik coach’ en ‘geboortetrauma therapeut’. Hierdoor kan ik jou de juiste begeleiding geven zodat ook jij bevalt zonder traumatische ervaring maar dat je ervaart hoeveel power een bevalling jou kan geven.

Tijdens deze workshop hoor je ook wat je kan doen als het niet zo gaat zoals je had gewild. Want ook al gaat het anders je hebt nog steeds keuzes die je kan maken. Maar dan moet je wel stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf en je lichaam.

 

Dat is wat jij hebt na het volgens van de workshop.

 

Vertrouwen in jezelf en in je lichaam. Je weet dat jij het kan en ervaart daar tijdens de zwangerschap al rust door. Je krijgt op een rijtje wat je wil en kan dat ook goed over brengen op anderen. Zodat zij ook weten wat jouw wensen zijn.

 

Zodat jij kan bevallen op jouw manier. Dat jij het gevoel hebt in controle te zijn en dat je wensen gevolgd worden. Dan kan jij genieten van jouw baby en je nieuwe gezin.

Dit krijg je allemaal:

Van 10:00 – 15:00 informatie over de bevalling, praktische tips en ontspanningsoefeningen.

 

Een heerlijke lunch.

 

Het doeboek ‘zo beval ik’. Zodat je thuis verder aan de slag kan.

 

Na de bevalling hebben we telefonisch contact. Zodat je je verhaal kan doen en kan vertellen hoe het met je gaat.

 

Een leuke goodiebag.

 

De investering voor de workshop Mama Wijs  is: €160 incl. BTW.
 

Ervaringen

Hieronder lees je persoonlijke ervaringen van vrouwen die een traject bij mij hebben gevolgd

Miranda van Mama Wijs is een zeer vriendelijk, kundig
en gepassioneerd in haar vak. Ze heeft mij echt het vertrouwen gegeven om rustig mijn bevalling in te gaan. Ze geeft ontzettend goede tips en heeft alle vragen die mijn man en ik hadden beantwoord. Ik kijk heel fijn terug op het traject en kan het oprecht iedereen adviseren.

 

Chantal Bosma

Miranda is een open persoon met veel kennis van zaken (over zwangerschap, bevalling en de tijd daarna). Ze geeft duidelijke uitleg en luistert goed naar je. Het is leuk dat ze soms ook naar haar eigen ervaringen en kinderen verwijst, dat maakt het persoonlijk. Wanneer je vragen hebt, beantwoordt ze die. Mocht ze een antwoord niet meteen paraat hebben, gaat ze op zoek en komt ze er later op terug. Ze kan zich goed in een ander inleven en heeft begrip voor jouw situatie en ideeën. Ze denkt echt met je mee. Kortom, een warm persoon.

 

Immy Hazelaar

De workshop is een ontzettende leerzame ochtend geweest. De vele hormonen die vrij komen, maar ook het belang van veiligheid voelen tijdens de bevalling. Ik ga sowieso bevallen in het ziekenhuis en het kan zijn dat de hormonen hier minder goed op gang komen dan thuis. Dus wat belangrijk is geweest voor mij is dat je echt goed moet aangeven wat je wilt.

 

Ik heb na deze bevalcursus dan ook mijn bevalplan aangepast. Ook het beleven van de bevalling in je hoofd was voor mij enorm waardevol. Ik zie op dit moment geen angsten. En dit ben ik ook blijven herhalen na de cursus. Ook ben ik meer gaan geloven in mijn lijf. Want we vrouwen kunnen dit en mogen vertrouwen op ons lichaam en op ons kunnen.

 

Miranda is een powervrouw en oprecht geïnteresseerd. Ze liet ons op ons gemak voelen en deelde haar kennis op een leuke wijze. Er was tijd voor een grap en voor een eigen verhaal. Ook vroeg ze door over bepaalde onderwerpen hoe we dat voor ons zagen, of wat ons bang zou maken. De tijd vloog voorbij. Ze heeft de kennis, het vermogen om deze kennis te delen en maakte er een gezellige middag van.

 

Karlijn Schots

Veelgestelde vragen

Er zijn al meerdere moeders die de workshop vergoed hebben gekregen vanuit hun aanvullende verzekering. Dus het is zeker mogelijk om vergoeding te krijgen vanuit je zorgverzekering. Neem contact op mijn jouw zorgverzekering of zij ook de workshop vergoeden.

Dit kan zeker. Het is ook niet te vergelijken met een andere zwangerschapscursus. Bij de workshop werk je aan het sterker maken van je mentale en emotionele gezondheid. Natuurlijk bevallen volgens jou en niet volgens het boekje.

De workshop vindt plaats in Gramsbergen, bij mij thuis. Ook zijn er maximaal 4 andere moeders. Daardoor zul je merken dat je je sneller vertrouwd voelt. 

Wanneer je aan iets specifieks wilt werken met mij kan dat uiteraard. Neem contact met mij op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Zeker niet. Misschien voelt dat soms zo omdat we veel over gevoelens praten. De workshop is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. En dus niks zweverigs. Tijdens de workshop is er ook de ruimte en de veiligheid om aan te geven als je je ergens juist niet fijn bij voelt, dan hou ik daar natuurlijk rekening mee.

Mail mij wat je wel en niet mag/kan eten en ik zorg dat er ook voor jou een lekkere lunch is. Thuis word ik regelmatig de keukenprinses genoemd (ik hoop vanwege het lekkere eten en niet vanwege mijn gedrag 😉) dus ik weet zeker dat ik iets lekker voor je kan maken.

Zeker kan dat! leuk dat jullie je samen willen voorbereiden. Op deze pagina vind je daar alle informatie over.

De eerst volgende data voor de workshop zijn:

Maandag 2 oktober
Zaterdag 11 november

Tijden: 10:00-15:00

Chat openen
1
Vraag maar raak
Je bent hier niet voor niets. Je voelt dat er iets mag veranderen. Maar hoe?